Σελίδες

21.4.12

Γαρδένια από το Μόναχο


Δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα, η Έλλη πήγε με το σχολείο της εξαήμερη εκδρομή στο Μόναχο. Παρά τις πολλές και διάφορες αντιρρήσεις μου (γιατί Γερμανία και όχι Ελλάδα, γιατί Μόναχο και όχι Βερολίνο, γιατί τώρα, γιατί γενικά), συμφώνησα να πάει και-όπως εξάλλου αναμενόταν όταν είσαι δεκαπέντε και πας σχολική εκδρομή για πρώτη φορά στο εξωτερικό-πέρασαν καταπληκτικά. Στο γυρισμό, η Έλλη έφερε σε όλους μας δωράκια. Μέσα στα δικά μου δώρα ήταν ένα μικρό μπουκαλάκι με άρωμα γαρδένιας.
      Αν και γενικά είμαι παράξενη με τις κολόνιες και τα αρώματα, πήρα με χαρά το μικρό μπουκάλι, το άνοιξα αμέσως και έβαλα δύο σταγόνες από το αρωματικό λάδι πίσω από τους λοβούς των αυτιών, δύο από τα πέντε σημεία όπου σύμφωνα τους ειδήμονες πρέπει να μπαίνουν τα αρώματα. Μύριζε λίγο περίεργα-δεν πολυθύμιζε άρωμα γαρδένιας-αλλά η μητρική περηφάνια νίκησε την παραξενιά και άρχισα να το συνηθίζω. Θυμόμουν τη Μπίλι με τη γαρδένια στα μαλλιά και τον Ιμπραΐμ Φερέρ να τραγουδάει τις «Δυο γαρδένιες» και ανάσαινα κατά κύματα τούτη την αλλόκοτη γαρδένια του Μονάχου με ευχαρίστηση.
      Τι πιο ταιριαστό για το σημερινό ηλιόλουστο πρωινό από το άρωμα της γαρδένιας  από το Μόναχο, να ξορκίσει και την αποφορά της μαύρης επετείου... Μέσα στην κομψή οικολογική συσκευασία του αρώματος, υπήρχαν μερικά μικρά ξυλάκια. Σκέφτηκα να τα εμποτίσω με άρωμα και να τα βάλω στα συρτάρια μου, για να μοσχοβολήσουν γαρδένια και τα ρούχα. Έβαλα πρώτα αρκετή ποσότητα στα ειδικά σημεία αρωματισμού (την προηγούμενη φορά το άρωμα δεν μύριζε πολύ). Μετά πήρα το κουτί και αναζήτησα τις οδηγίες χρήσης για τα ξυλάκια. Τα γερμανικά μου, που κοιμούνται μακάρια σε κάποια από τις εγκεφαλικές μου έλικες, ευτυχώς ξυπνάνε αμέσως όταν υπάρχει ανάγκη (όπως μια φορά που κόντεψα να χάσω μια πτήση της Λουφτχάνσα επειδή δοκίμαζα αρώματα στα duty free καταστήματα). Διάβασα στο πίσω μέρος του κουτιού:

Χαρακτηριστικά προϊόντος: 15 ml αποσμητικού χώρου με άρωμα
Συστατικά: 15% γαρδένια, 85% τριπροπυλενογλυκολικός μονομεθυλικός αιθέρας
Προειδοποίηση: Μπορεί να προκαλέσει δερματική αντίδραση σε άμεση επαφή με το δέρμα. Δηλητηριώδες για υδρόβιους οργανισμούς. Επιβλαβές όταν καταπίνεται. Να διατηρείται απρόσιτο σε παιδιά. Να αποφεύγεται η άμεση επαφή με το δέρμα. Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών γαντιών.

     Δεν πίστευα αυτά που είχα μόλις διαβάσει… Είχα φορέσει αποσμητικό χώρου. Όλο το σπίτι μύριζε γαρδένια από το Μόναχο. Παρόλο που σαπουνίστηκα αμέσως, είχα μάλλον βάλει αρκετή ποσότητα αρώματος, έτσι που αρωμάτιζα τα δωμάτια καθώς προχωρούσα. Βγήκαμε με τα κορίτσια μια μικρή βόλτα. Αισθανόμουν ότι είχα αρωματίσει όλη την πλατεία και τους γύρω δρόμους με γαρδένια του Μονάχου.
      Τόνισα στις κόρες μου για ακόμη μία φορά, πόσο σημαντικό είναι να ξέρει κανείς ξένες γλώσσες…

8 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Καταπληκτικό! :) Είσαι μοναδική! Το ρούφηξα... Μέχρι εδώ κάτω έφτασε το άρωμα της γαρδένιας του Μονάχου, αλλά και το Dos gardenias para tí! Ευχαριστώ για το link μαράκι μου και να τις χαίρεσαι τις κορούλες σου!

vague είπε...

χα χα χα
Στην περίπτωσή σου, βέβαια, αποδεικνύεται ότι το πρώτο που πρέπει να μάθει κανείς είναι να αναζητάει τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων. (Εντάξει, παραδέχομαι ότι, όταν τις εντοπίσει, καλό θα ήταν να μπορεί και να τις διαβάσει, οπότε καλές είναι και οι ξένες γλώσσες.) :))

logia είπε...

χαχα, συμβαίνουν κι αυτά!

χρόνια πολλά εύχομαι

Margo είπε...

Οι συνειρμοί όμως; Αν διάβαζες από την αρχή, το πρόγραμμα δεν θα είχε ούτε Μπίλυ, ούτε Ιμπραΐμ Φερέρ:-)))

Φιλάκια σε όλα τα κορίτσια του σπιτιού;-)

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Όπως όλα τ απροσδόκητα, αληθινά Αστείο!

akrat είπε...

χαχα

πως δεν το έβαλες σε κανένα γλυκό...

Poet είπε...

Τότε γιατί έχει τόσο ωραίο άρωμα το ιστολόγιό σου;

Eva Psarrou είπε...

Χαχαχα τρομερό! Ευτυχώς που δεν έπαθες και κανένα δερματολογικό εκ Μονάχου!
(υγ. βραβειάκι και ευκαιρία για παιχνίδι σε περιμένουν, αν έχεις τη διάθεση, θα χαρώ να σε διαβάσω! Καλή εβδομάδα, Μαρία :))